Helal ve Etik Araştırmalar Dergisi, Cilt 5, Sayı 1, 2023
Güncel Gönderiler
-
Bir Çeşni Kaynağı Olarak Kırmızı Pancar Sirkesi: Üretimi ve Özellikleri
(İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, 2023)Sirke, suya ek olarak %3-9 oranında asetik asit bileşenlerini içeren sıvı bir çözelti olup, birçok ham bitkisel/organik (bazı tarımsal atık) malzemeden gelen substratlar kullanılarak fermantasyon yollarıyla üretilen bir ... -
Tavuk Eti Üretiminde Helal Kritik Kontrol Noktaları
(İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, 2023)Müslüman bireyler yedikleri ve içtikleri gıdaların helal olmalarına dikkat etmektedir. Helal üretim gereklilikleri diyette, helallik bakımından, izin verilenler ve yasaklar göz önünde bulundurularak kurallar ve prosedürler ... -
Helal Konseptli Otel İşletmeleri İçin Helal Tesis Kullanım Kılavuzu Önerisi
(İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, 2023)Turizm, insanların olağan yaşayışları içerisinde yaptıklarının dışında kalan birçok farklı aktiviteleri içeren bir keyif endüstrisidir. Bu anlamda turizm bireyler için gezme, eğlenme ve dinlenme gibi faaliyetlerin gerçekleştiği ... -
İslam Fıkhına Göre Nebiz ve Nebize Benzeyen İçecekler ile Sıvı Gıda Maddelerine Bilimsel Yaklaşım
(İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, 2023)Nebiz, ülkemizdeki karşılığı ile “şıra” diye bilinen özellikle yaş veya kuru haldeki hurma veya üzümden, parçalanıp sulandırılarak üretilmiş şekerli ve alkol içermeyen sıvı içecek grubudur. Günümüze kadar ulaşan fıkhi ...