Sağlık Kurumlarında Tedarik Zinciri Yönetimi - Ekinci, Gülay; Ekinci, Gülay (Nobel Akademik Yayıncılık, 2024)
Tedarik kavramı araştırıp bulma, sağlama, elde etme, hazırlık anlamında "elde etme", "araştırıp bulma" anlamlarında kullanılmaktadır. Tedarik zinciri yö- netimi; ilk tedarikçiden son kullanıcıya kadar müşteriye değer katan ürün, hizmet ve bilgilerin sağlandığı iş süreçlerinin entegrasyonu olarak tanımlanmaktadır (Lo- jistik Yönetimi Konseyi). Tedarik zinciri yönetimi aynı zincirde yer alan işletmelerin, ambalajlama, si- pariş işleme, üretim tarifeleri, stok yönetimi ve depolama, müşteri hizmetleri ve bilgi iletişimi gibi bileşenleri kapsamaktadır. Örneğin ilaç prospektüsü için sağlık tedarik zinciri ağı, ilaç prospektüsünün ham maddesi olan kerestenin, kereste iş- letmesinden matbaaya kadar olan yolculuğunun hastaneye ulaşıncaya kadar ki süreçlerin oluşturduğu süreçleri ifade eder (Long, 2012).
Hastane İşletmeciliği / Editörler:Doç. Dr. Ali Arslanoğlu, Prof. Dr. Güven Bektemür -- Nobel Akademik Yayıncılık -- ISBN:978-625-371-835-0 -- 2024.