İnsanın evrimi: Kur’ânî kavramlar ve bilimsel kuramları - Alam, Shah Manzoor (İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2015)
"Turan Koç tarafından çevirilmiştir." Kur’an temel evrim görüşünü kabul eder. Dahası, bilim adamları ile Kur’an, öncekilerin insanı evrim sürecinin doruğu olarak görmelerini dışarıda tutacak olursak, insanın, yaratıkların zirvesi olduğu hususunda anlaşırlar. Biyoloji bilginleri, “şüpheye yer bırakmayacak şekilde, insanın evrim sürecinin genelde en yetkin ve önde gelen eseri olduğunu”1 iddia etmektedirler. Kur’an’a göre, insan bütün canlı yaratıklardan üstün ve Allah’ın, başka herhangi bir canlı varlıkta bulunmayan niteliklerle donatılmış biricik bir eseridir.
Keywords: Kur'ani kavramlar; Qur'anic concepts