Eğitsel Rehberlik Akademik Yolculukta Rehberlik - Erdoğdu, Mustafa Yüksel; Erdogdu, Mustafa Yüksel (Vizetek Yayıncılık, 2024)
Kitap özeti: Eğitim sisteminin vazgeçilmez bir unsuru olan rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetleri, bireylerin sadece akademik değil, sosyal, duygusal ve kişisel gelişimlerine de ışık tutuyor. “Okullarda Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık: Eğitime Yön Verici Güç”, çağdaş rehberlik uygulamalarına dair kapsamlı bir kaynak sunarak eğitimde rehberliğin rolünü yeniden düşünmeye davet ediyor. Bu kitap, rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetlerinin değişen ihtiyaçlara nasıl uyum sağladığını, yapay zekâ ve dijitalleşmenin eğitim alanındaki etkilerini ele alıyor. E-rehberlik uygulamalarından yapay zekâ destekli rehberlik çözümlerine kadar uzanan geniş bir perspektif, eğitimciler, yöneticiler, rehber öğretmenler ve öğrenciler için yol gösterici bir rehber niteliğinde. Ayrıca, rehberlik hizmetlerinin yasal çerçevesi, karşılaşılan güncel sorunlar ve çözüm önerileri, en yeni yönetmeliklerin detaylı analizi ile desteklenmiştir. Örnek uygulamalar ve somut önerilerle zenginleştirilen bu çalışma, rehberlik hizmetlerinin daha erişilebilir ve etkili hale gelmesine katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Eğitimde rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetlerinin gücünü keşfetmek isteyen herkes için önemli bir başvuru kaynağı olan bu kitap, rehberlik hizmetlerinin geleceğine dair bir yol haritası sunuyor.
Kitap adı: Okullarda Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Eğitime Yön Verici Güç -- Bölüm Adı: Eğitsel Rehberlik Akademik Yolculukta Rehberlik, ERDOGDU MUSTAFA YÜKSEL, Yayın Yeri: Vizetek, Editör: SÖNER OSMAN, ERDOGDU MUSTAFA YÜKSEL, Basım sayısı:1, Sayfa sayısı:370, ISBN:978-625-5531-07-0, Bölüm Sayfaları:127 -144