Rekabet Hukukuna Giriş - Ateş, Mustafa; Ateş, Mustafa (Adalet Yayınevi, 2019)
Rekabet hukuku, hem iktisat ve işletme hem de kamu hukuku ve özel hukuk prensiplerinin kesiştiği, çok disiplinli bir hukuk alanıdır. Klasik hukuk disiplinlerine nazaran daha yeni ve dinamik bir yapıya sahip olması sebebiyle de anlaşılması zor bir hukuk dalıdır. Rekabet Kurulu Üyesi olarak görev yaptığım dönemde (2007-2013) bunu yakinen müşahede etmiş bulunuyorum. Kitap, rekabet hukukunun daha iyi anlaşılmasına katkıda bulunma gayesiyle kaleme alınmıştır. Filhakika eserde, rekabet hukukuna ilişkin kavram, kurum ve kurallar, bunların temelinde yatan siyasî, iktisadî, sosyal ve hukukî mülâhazalar, rekabet hukuku normlarının dünden bugüne gelişimi, Türk Rekabet Hukuku kural ve kurumları ile uygulamaları hakkında genel mahiyette ve temel bilgilere yer verilmiştir. Kitabın ilk baskısı 2013 yılında yayımlanmıştır. Gerek öğrencilerden gerekse diğer okurlardan alınan geri dönüşler kitabın kısa sürede tükendiğini göstermiştir. Güncel yeni bir baskının yapılması ise üniversitedeki hocalık ve idarî görevlerimden kaynaklanan yoğunluktan dolayı gecikmiş ve bugüne kadar gelinmiştir. Ne var ki, bu basıda ilk basıdan sonra gerçekleşen mevzuat değişiklikleri dikkate alınmış ise de, bu arada doktrin ve tatbikatta yaşanan gelişmelerin yeterince işlenmesi mümkün olmamıştır. Önceki basıda yapılan yazım ve imlâ hataları bu basıda giderilmeye çalışılmıştır. Ancak, eserin hâlâ hatadan müstağni olduğunu söylemek mümkün değildir.
Keywords: Rekabet hukuku