Ortaokul’da STEM - Arıkan, Elif Esra; Arıkan, Elif Esra (Eğitim Kitabevi Yayınları, 2018)
Kitap özeti: Son yıllarda dünyada hızla yayılan STEM (Science, Technology, Engineering And Mathematics) yaklaşımı geçtiğimiz beş yıl içinde ülkemizde de popüler hale gelmiştir. Bu popüler yaygınlaşmanın moda özelliklerine bürünmeden tartışılması, incelenmesi geçmişte benzer yaklaşımların başına gelen durumun önlenmesini STEM için sağlayabilecektir. Çeşitli üniversite ve eğitim kurumlarının yaptığı çalışmalar ile eğitim dünyasına sunulmuş ve yaygınlaşmaya başlayan STEM yaklaşımı konusu ile ilgilenen öğretmen ve akademisyenler için bir temel giriş kitabı yazılması ihtiyacı doğmuştur. Kitap oluşan bu ihtiyacı gidermek amacıyla tasarlanmış ve tüm ilgili eğitimcilerin faydasına sunulmuştur.
Kitap adı: Merhaba STEM Yenilikçi Bir Öğretim Yaklaşımı -- Bölüm Adı :Ortaokul’da STEM, ARIKAN ELİF ESRA, Yayın Yeri: Eğitim Yayınevi, Editör: Kamil Arif Kırkıç- Emin Aydın, Basım sayısı:1, Bölüm Sayfaları:95 -108
Keywords: STEM; Ortaokul