Okul Rehberlik Hizmetlerinde Özel Eğitim - Afat, Nüket; Afat, Nüket (Vizetek Yayıncılık, 2024)
Dünya kimileri için sessiz, kimileri için karanlık. Bazen anlaşılması güç, bazen de aşılması zor engellerle dolu olabilir. Sessiz bir dünyada, parmakla rınızla okuduğunuzu, işaretlerinizle seslendiğinizi, hiç tanımadığınız bir top lumun içinde yalnız kaldığınızı veya etrafınızdakilerin çook yavaş olduğunu hayal edebilir misiniz? Bu dünyayı herkes için daha erişilebilir, daha adil ve daha yaşanabilir hale getirebilir miyiz? Ortak çok özelliğimiz olsa da her biri mizin birbirinden farklı özellikleri var ve bazılarımızın farklılaştığı özellikler uygun koşullar sağlanmaz ise onların topluma uyumlarını ve mutluluklarını zorlaştırabiliyor. Bu bireyler, çoğunlukla toplumda görmezden geliniyor ya da yanlış anlaşılıyorlar. Oysa ki herkesin potansiyeli farklı yollarla açığa çıkarıla bilir, yeter ki ihtiyaçları fark edilsin ve doğru destek mekanizmaları kurulsun.
Okullarda Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık: Eğitime Yön Verici Güç / Editörler:Dr. Öğr. Üyesi Osman SÖNER, Prof. Dr. Mustafa Yüksel ERDOĞDU -- Vizetek Yayıncılık -- ISBN: 978-625-5531-07-0 -- 2024.