İç Mimarlık Eğitimi ve Stüdyo Pratikleri: Yapay Zeka Destekli Uygulamalı Bir İnceleme - Bölükbaşı, Merve; Özdemir, Şahika; Özdemir, Şahika (BİDGE Yayınları, 2024)
Tasarım eğitimi hem stüdyo derslerinin hem de bilgi yapısının diğer tasarım odaklı olmayan disiplinlerden farklı bir konumda olduğu bir alandır. Tasarım eğitiminin kapsamı oldukça geniştir ve bilgi edinme yöntemleri açısından da birçok disiplinden farklılık göstermektedir. Stüdyo ve proje derslerinin merkezde olduğu tasarım eğitimi, çeşitli girdilerden etkilenmektedir. Tasarım ve mekân algısında köklü değişiklikler yaratan her bir girdinin eğitimdeki rolü oldukça büyüktür ve bu noktada ana inceleme konusu, stüdyo derslerinin yapısı ve bu derslerde kullanılan girdilerdir. İç mimarlık eğitimi ve iç mimari stüdyo pratikleri bu incelemenin odak noktasıdır.
İç Mimarlık Araştırmaları ve Uygulamaları / Editor: Prof. Dr. Murat DAL -- BİDGE Yayınları -- ISBN: 978-625-372-435-1 -- 2024.