Sosyal hizmet eğitiminin etik yönleri - Tuncay, Tarık (İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, 2017)
Sosyal hizmet etiğinin odağında kimler yer alır? Akademisyenlerin de içinde yer aldığı sosyal hizmet uzmanlarının tümü sosyal hizmet mesleğinin etik kurallarını izlemekle yükümlü olsa da, yükseköğretim sisteminde, sosyal hizmet akademisyenleri ile öğrencileri arasındaki güç farklılıklarının etik yönleri üzerinde yeterince inceleme yapılmamıştır. Buna karşın etikle ilgili inceleme ve araştırmalar çoğunlukla sahada çalışan sosyal hizmet uzmanının hizmet alanla mesleki ilişkisinden doğan konular veya sorunlara odaklanmıştır. Bu makale amacı, sosyal hizmet akademisyenleri ve öğrencileri arasındaki çok boyutlu profesyonel ilişkinin etik yönlerini tartışarak daha çok görünür hale getirmektir.

Who is at the center of social work ethics? All social workers, including academics, are obliged to monitor the ethics of the social worker. However, in the higher education system, the ethical aspects of the power disparities between social work academics and students have not been adequately examined. Ethical reviews and research are mostly focused on topics or issues arising from the professional relevance of the social worker with their clients. This article aims to discuss the ethical aspects of the multidimensional professional relationship between social work academics and students.
Ethical aspects of social work education
*Doç. Dr. Tarık Tuncay Hacettepe Üniversitesi, İİBF, Sosyal Hizmet Bölümü, 06800, Beytepe-Ankara, ttuncay@hacettepe.edu.tr
Keywords: Sosyal hizmet eğitimi; Sosyal hizmet eğitimcisi; Sosyal hizmet etiği; İlişki etiği; Güç farklılıkları; Social work education; Social work ethics; Relationship ethics; Power differences