Haris el-Muhâsibî Hakk’ı Arayanlara Nasihatler - Başar, Yeliz (İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, 2019)
Hakk’ı Arayanlara Nasihatlar diye tercüme edilen eserin müellifi, Hâris b. Esed el-Muhâsibî’dir (ö. 243/857). Nefis muhasebesinde gösterdiği hassâsiyetten ötürü “Muhâsibî” adını almıştır. O, sûfî kimliğiyle ön plana çıksa da kelâm, hadis, tefsir ve fıkıh gibi diğer İslâm bilimleriyle de ilgilenmiştir.
Keywords: Haris el-Muhâsibî; Tasavvuf; Nasihat