Araştırma ve Yayın Etiğine Aykırı Fiiller İntihal ve Diğer Etik Dışı İhlaller: (İlkeler - Kurallar - Yaptırımlar) - Toprak, Metin; Ünal, Mehmet; Başpınar, Veysel; Ateş, Mustafa; Toprak, Metin; Ateş, Mustafa (4T Yayınevi, 2022)
1. BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİNE AYKIRI FİİLLER 2. BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİNE İLİŞKİN HUKUKİ DÜZENLEMELER 3. ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİNE İLİŞKİN KURUMSAL TUTUMLAR 4. ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ İLE İLGİLİ DİĞER HUSUSLAR 5. DİSİPLİN SUÇLARI VE YAPTIRIMLARININ YÜKSEKÖĞRETİM PERSONELİ AÇISINDAN GENEL BİR DEĞERLENDİRMESİ EKLER I. YÜKSEKÖĞRETİM KANUNUNUN DİSİPLİN HÜKÜMLERİ II. YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ YÖNERGESİ III. DOÇENTLİK YÖNETMELİĞİ IV. ÜNİVERSİTELERARASI KURUL BİLİMSEL ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ YÖNERGESİ V. TÜBİTAK ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİ KURULU YÖNETMELİĞİ VI. LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ
Keywords: Araştırma ve Yayın Etiği; İntihal; Etik Dışı İhlaller