Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlıkta Alanlar ve Birimler: Yol Gösteren Işıklar - Güney Uygun, Ezgi; Uygun, Ezgi Güney (Vizetek Yayıncılık, 2024)
Tarık, sessiz ve içine kapanık bir çocuktu. Dördüncü sınıfa yeni başlamış tı ve öğretmenleri onun derslerde başarılı olduğunu, ancak sosyal ortamlarda kendini geri çektiğini fark etmişlerdi. Bu durumu gözlemleyen okul psikolojik danışmanı Arzu Hanım, Tarık ile bireysel psikolojik danışma seansları yürüt meye karar verdi. İlk seanslarda Tarık, duygularını ifade etmekte zorlanıyordu, ancak zamanla Arzu Hanım, onun ilgi alanlarını keşfetmeye başladı. Bir gün, Tarık’ın resim yapmayı ne kadar çok sevdiğini ve bu yolla duygularını ifade edebildiğini fark etti. Arzu Hanım, Tarık’ın bu yeteneğini desteklemek ve ken dini daha rahat ifade edebilmesi için ona okulun resim kulübüne katılmasını önerdi. Aynı zamanda Tarık’ın ailesiyle ve öğretmenleriyle düzenli iletişim kurarak, onun bu alanda gelişimini desteklemeleri için onları bilgilendirdi. Ai lesi ve öğretmenlerinin de desteğiyle Tarık, resim kulübüne katıldı ve burada kendini daha iyi ifade etmeye başladı. Kulüpteki etkinlikler Tarık’a büyük bir özgüven kazandırdı ve zamanla Tarık, hem akademik hem de sosyal alanlarda daha aktif ve kendinden emin bir öğrenci haline geldi. Artık sadece derslerde değil, sosyal ortamlarda da kendini göstermeye başlamıştı; sınıf arkadaşlarıyla daha fazla vakit geçiriyor, hatta kulüp etkinliklerinde liderlik rolü üstleniyordu.
Okullarda Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık: Eğitime Yön Verici Güç / Editörler:Dr. Öğr. Üyesi Osman SÖNER, Prof. Dr. Mustafa Yüksel ERDOĞDU -- ISBN: 978-625-5531-07-0 -- Vizetek Yayıncılık -- 2024.