İslam Perspektifinden Evcil Hayvanlar - Canatan, Kadir; Canatan, Kadir (Dün Bugün Yarın Yayınları, 2024)
Din, felsefe, ideoloji ve kültür gibi anlam sistemleri, dünyayı ve içindekileri belirli bir biçimde tasarlayıp konumlandırırlar. Yeryüzündeki canlı varlıklar genellikle evrimsel bir basamak sırasında sınıflandırılır. Bu, genellikle karmaşıklık ve organi zasyon düzeylerine göre yapılır. Genel olarak kabul görmüş evrimsel basamaklar şunlardır: Madenler, bitkiler, hayvanlar ve insanlar. Madenler, doğada bulunan kimyasal bileşenler dir. Canlı organizmalardan farklı olarak yaşam süreçlerine sahip değildirler. Bitkiler, fotosentez yapabilen, klorofil içe ren organizmalardır. Çoğunlukla hareketsizdirler ve hücresel yapıları vardır
Sosyoloji ve Sosyal Hizmet Perspektifinden: Evcil Hayvanlar / Editör:Kadir Canatan -- Dün Bugün Yarın Yayınları -- ISBN 978-625-6063-05-1 -- 2024.