Çanakkale 1915 : Tarih, edebiyat ve sanat - (:unkn) unknown (İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, 2017)
Yirminci Yüzyıl, 1914’teki Birinci Dünya savaşıyla başladı. Başlangıçta Osmanlılar bu savaşın dışındaydılar. Fakat sonra bu savaşın tam merkezinde yer aldılar. Konuyla ilgili araştırmalar arttıkça anlaşılıyor ki bu dünya savaşının en önemli odak noktası Osmanlılar idi. Çünkü XV. yüzyılın ortalarından itibaren doğuya ve batıya açılan, sonra da her tarafa yayılan Modern Batı Kapitalizminin merkez güçleri Asya, Afrika ve Amerika kıtaları başta olmak üzere neredeyse Osmanlı coğrafyası olan kadim medeniyet merkezleri dışındaki tüm devlet ve milletlerin bileğini bükmüş ve kontrol altına almışlardı. Ancak Osmanlılar benimsedikleri dünya görüşü ve medeniyet, değerler ve inşaa ettikleri ilmi, ahlaki, iktisadi, sosyal, siyasal, sistemleri sayesinde bu Batılı güçlere ve onların dünyaya ihraç ettikleri sisteme karşı direnmeyi başarmış tek coğrafyayı kontrolleri altında bulunduruyorlardı.
Gallipoli campaign 1915 : history, literature and art
Gelibolu Sancağı’nın Demografik Yapısında Gayrimüslim Nüfus (1831-1914) / Kaya Göktepe
Çanakkale Savaşları Arifesinde Anadolu’da İç Güvenlik Sorunlarına Genel Bakış: Batı Ve Doğu Anadolu Örneği / Dilşen İnce ERDOĞAN
XVI. ve XIX. Yüzyıllardan Örneklerle İtalyan Seyyahların Gözünde ve İtalyan Gezi Edebiyatında Gelibolu / Bülent AYYILDIZ 4
Açık Havada İbadet ve Mekân İlişkisi- Gelibolu Namazgâhları / Deniz DEMIRARSLAN
Keywords: Çanakkale Savaşı; Gallipoli Campaign