Kardiovasküler Sağlık ve Koruyucu Hemşireliği - Çınar, Fadime (Akademisyen Kitabevi, 2021)
İçindekiler: 1. Bölüm Kardiyovasküler ve Solunum Sistemi Cerrahisi ve Bakım Uygulamalarının Gelişimi 2. Bölüm Kardiyovasküler Sistem Fizyopatolojisi 3. Bölüm Solunum Sistemi Hastalıkları ve Bakım 4. Bölüm Kalp Hastalıkları ve Bakım 5. Bölüm Solunum Sisteminin Anatomisi, Fizyolojisi ve Değerlendirilmesi 6. Bölüm Kardiyovasküler Sistem Hastalıklarında Görüntüleme Bulguları 7. Bölüm Solunum Sistemi Hastalıklarında Görüntüleme Bulguları 8. Bölüm Kardiyak Sistem Sorunları ve Cerrahisi 9. Bölüm Kalp ve Akciğer Nakli 10. Bölüm Solunum Sistemi Sorunları ve Cerrahisi 11. Bölüm Kardiyovasküler Sistem Cerrahisi Öncesi ve Sırasında Bakım 12. Bölüm Göğüs Cerrahisi Öncesi ve Sırasında Bakım 13. Bölüm Kardiyovasküler Cerrahi Sonrası Erken ve Geç Dönem Bakım 14. Bölüm Göğüs Cerrahisi Sonrası Erken ve Geç Dönem Bakım 15. Bölüm Periferik Vasküler Sistem Hastalıkları ve Bakım 16. Bölüm Konjenital Kalp Hastalıklarına Yaklaşım 17. Bölüm Yenidoğanda Solunum Sistemi Hastalıkları 18. Bölüm Konjenital Kalp Hastalıklarında Cerrahi Bakım 19. Bölüm Çocuklarda Kardiyovasküler Hastalıklar ve Bakım 20. Bölüm Çocuklarda Solunum Sistemi Hastalıkları ve Bakım 21. Bölüm Çocuklarda Kardiyovasküler Cerrahi ve Bakım 22. Bölüm Covid-19’un Neden Olduğu Solunum Sistemi Sorunları 23. Bölüm Kardiyovasküler Yoğun Bakım Hemşireliği 24. Bölüm Solunum Sistemi Hastalıklarında Yoğun Bakım Yönetimi 25. Bölüm Kardiyovasküler Hastalıklarda Acil Bakım Uygulamaları ve Yönetimi 26. Bölüm Solunum Sistemi Hastalıklarında Acil Yaklaşım 27. Bölüm Kardiyovasküler ve Solunum Sistemi Hastalıkları Acil Hemşireliği 28. Bölüm Kardiyovasküler Hastalıklar ve Cerrahisinde Nörobilişsel Değerlendirme 29. Bölüm Solunum Sistemi Hastalıkları ve Cerrahisinde Nörobilişsel Değerlendirme 30. Bölüm Kardiyovasküler Hastalıklarda Dermatolojik Değerlendirme 31. Bölüm Kardiovasküler Sağlık ve Koruyucu Hemşireliği 32. Bölüm COVID-19’un Neden Olduğu Kardiyovasküler Sorunlar 33. Bölüm Akut Kalp Yetersizliği ve Kardiyak Aritmilere Acil Yaklaşım 34. Bölüm Kardiyovasküler ve Solunum Sistemi Cerrahisinin Nöro-Psikiyatrik Boyutu ve Bakım 35. Bölüm Kardiyovasküler Hastalıkların Evde Bakımı ve Koruyucu Hemşirelik 36. Bölüm Solunum Sistemi Hastalıklarının Evde Bakımı ve Koruyucu Hemşirelik Girişimleri
Kitap adı: Kardiyovasküler ve Solunum Sistemi Hastalıkları, Cerrahisi ve Bakım -- Bölüm adı: Bölüm Adı: Kardiovasküler Sağlık ve Koruyucu Hemşireliği, ÇINAR FADİME, Yayın Yeri: Akademisyen Yayınevi, Editör: Seyhan ÇITLIK SARITAŞ ,Semra BÜLBÜLOĞLU ,Gürkan KAPIKIRAN, Basım sayısı:1, Sayfa sayısı:432, ISBN:9786257679596, Bölüm Sayfaları:355 -365.