Okul öncesi eğitim kurumlarının karakter eğitimi yetkinliklerinin yönetici ve öğretmen görüşlerine göre incelenmesi - Yaşar Ekici, Fatma; Ekici, Fatma Yaşar (İstanbul Bilim ve Akademisyenler Derneği, 2017)
Okul öncesi eğitim kurumları, 36-72 aylık çocukların eğitimini amaçlayan kurumlardır. Gelişimin en hızlı ve çok yönlü olduğu bu yaş döneminde çocuklara verilecek karakter eğitimi onların ileriki yaşlarında sergileyecekleri tutum ve davranışlarını da etkileyecektir. Karakter eğitimi, eğitimin doğal bir parçasıdır ve çocukların yaşlarına uygun sorumlulukları taşıyabilecekleri makul seçimler yapabilmelerine imkân sağlayan bilgi, beceri ve yeteneklerinin geliştirilmesini hedefler. Bu noktada okul öncesi eğitim kurumlarının karakter eğitimi ile ilgili yetkinlik düzeyleri önem arz etmektedir.
* Fatma Yaşar Ekici : fatmayasarekici@hotmail.com. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Eğitim Fakültesi,Temel Eğitim Bölümü, Okul Öncesi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı, İstanbul, Türkiye.
Keywords: Okul öncesi eğitim kurumu; Karakter eğitimi yetkinliği