İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ve İlim Yayma Vakfı Lisansüstü Öğrenci Kongresi 1:Tam Metin Bildiri Kitabı - Tok, Abdullah; Tok, Abdullah (İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, 2024)
*
ABDULLAH AHISKAVÎ (Ö. 1228/1813) VE LEVÂMİ‘U’L-ENVÂR BAŞLIKLI HADİS DERLEMESİ / Abdullah Mahmut İPLİK -- CANLILIK FİZİK - KİMYA YASALARI TARAFINDAN KUŞATILABİLİR Mİ? İNDİRGEMECİLİK TARTIŞMALARI EKSENİNDE BİR DEĞERLENDİRME / Emine ASLAN -- DEPREM NEDENİYLE İDARENİN SORUMLULUĞU / Merve KOCAER -- KENDİSİNİ POZİTİVİZME ARMAĞAN ETMİŞ BİR BEDEN: BEŞİR FUAD’IN İNTİHARI ÜZERİNE SOSYOLOJİK BİR İNCELEME / Esra Ebrar TAŞKIN -- KUR’ÂN TİLAVETİNDE ARAP-TÜRK TAVRI: BENZERLİK VE FARKLILIKLAR / Nursena ERGEN -- ÇEVRİM İÇİ ALIŞVERİŞ SÜRECİNDE ALGILANAN RİSK VE TÜKETİCİLERİN SATIN ALMA NİYETİNE YÖNELİK BİR LİTERATÜR TARAMASI / Mahmut Talha EREN -- ERKEN VE KLASİK DÖNEMDE OSMANLI DÂRÜŞŞİFALARI / Zeynep Kardelen PİR -- BARIŞ İNŞASINA STRATEJİK BİR YAKLAŞIM: GÜNEY AFRİKA VE BRICS / Gözde SÖĞÜTLÜ -- MALİ’DE MEDRESELER VE İKİ DİLLİ OKULLAR DİNİ DERSLERİ DEĞERLENDİRMESİ / Madany DİARRA -- MİSÂLÎ (GÜL BABA) DÎVÂN’INDAKİ ONTOLOJİK KAVRAM VE SEMBOLLERİN HURȖFÎLİK BAĞLAMINDA KULLANIMI / Esra AKA -- 18-19. YÜZYILLAR ARASINDA KAYSERİ VE ÇEVRESİNDEKİ AVŞAR TÜRKMENLERİ ÜZERİNE BİR İNCELEME / Fatih AFŞAR -- BİR ORTA ÇAĞ İKTİSAT TARİHÇİSİ MAKRİZİ’NİN PAHALILIK VE ENFLASYONLA MÜCADELE ARAÇLARI / Halil ÇELİK -- BEŞ FAKTÖR KİŞİLİK ANALİZİ VE İŞ PERFORMANSI HAKKINDA BİR LİTERATÜR İNCELEMESİ / Görkem GELDİK -- İBÂZÎ TEFSİR GELENEĞİNDE AHKÂMÜ’L-KUR’ÂN YORUMU: TEYSÎRÜ’T-TEFSÎR ÖRNEĞİ / Mahbup Zeynep EZBER -- TÜRKİYE’DE TUTUKLU VE HÜKÜMLÜ HAKLARINA GENEL BAKIŞ / Yelda YILMAZ - Doğukan Furkan SARITEPE -- FİLİSTİNLİ BİR MÜFESSİR: “MUHAMMED İZZET DERVEZE” VE BEYTÜLMAKDİS AYETLERİNE YAKLAŞIMI / Abdulhamit TÜRK -- ÜTOPYA VE MODERN ŞEHİRCİLİK: THOMAS MORE’UN İDEAL TOPLUM TASAVVURUNUN ŞEHİR PLANLAMASINA ETKİLERİ / Musa Talat YETİMOĞLU -- ÇAĞDAŞ UYGUR KİMLİĞİNİN İNŞASINDA CEDİTÇİLİK DÜŞÜNCESİNİN ETKİSİ / İbrahim KAŞGAR -- TÜRKİYE'DEKİ MODERN BELEDİYE BİNALARININ GELİŞİMİNİN, KAMUSAL MİMARİ KÜLTÜR KAVRAMI ÜZERİNDEN İNCELENMESİNE YÖNELİK BİR ÖNERİ / Fehminaz Sueda KURT -- TANZİMAT SONRASI TOPLUMSAL DEĞİŞİMDE AYDIN FİGÜRLERİ: AHMET CEVDET PAŞA VE TORUNU RAHİBE ZÜBEYDE İSMET HANIM ÖRNEĞİ / Bürhan Mustafa BÜYÜKARSLAN -- OSMANLI'DA CORCİ ZEYDAN'IN ESERLERİ ÜZERİNE YASAKLAR VE SANSÜR: BİR ARŞİV ÇALIŞMASI / Bürhan Mustafa BÜYÜKARSLAN -- KÜLTÜR İŞ BİRLİĞİNDEN TÜRK BİRLİĞİNE: TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI VE TÜRKİYE / Mehmet Tarık COPUR -- DUYGUSAL ZEKA VE LİDERLİK ARASINDAKİ İLİŞKİYİ ELE ALAN ÇALIŞMALARA YÖNELİK SİSTEMATİK BİR LİTERATÜR İNCELEMESİ / Elif Büşra SÖYLEMEZ --كفاءة الأسوا ق المالية م ن المنظو ر التقليدي والإسلام ي )دراس ة نظرية تحليلية( / فاطيمة الزهرة لوكري ز ................................... 343 إعفاء الآلا ت والمعدات الإنتاجي ة من الزكاة: دراسة مقاصدية اقتصادي ة / عماد محمد عبد المقصود راش د .................................... 359 عماد محمد عبد المقصود راشد / الوعاء الزكوي في أموا ل التأمين التكافل ي
İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ve İlim Yayma Vakfı Lisansüstü Öğrenci Kongresi 1-- İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Yayınları, No: 92, ISBN: 978-625-7558-38-9, Editörler:Şengül Bayrak, HAYTA Abdullah TOK, ARALIK / İSTANBUL, 2024.
Keywords: Lisansüstü Öğrenci Kongresi