Cemâatin inşâ ve ihyâsında imamların merkezi rolü - Akkaya, Veysel (Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları, 2015)
Ülkemizde camilerimizin ekseriyetinin günlük beş vakit namazda cemaat açısından zengin olmadığı bir gerçektir. Bu dunım toplumun cemaat bilinci eksikliğinden kaynaklandığı gibi, buna son yüzyılda geçirilen süreç, dini eğitimin yetersizliği ve imamların yapması gerekenler gibi sebepler de eklenebilir. Cemaatİn inşa ve İlıyasından bu sepeler çok yönlü incelenerek, problemierin tesbiti ve çözüm yolları üzerinde çalışmalar yapılmasını gerekmektedir. Biz bildirimizde, daha çok imamların cemaat i İnşada ne tür vazifeler üstlenmesi gerektiği hususunda, bazı tesbit ve tekliflerde bulunmayı hedeftedik.
Cemaatin inşa ve ihyasında imamların merkezi rolü
VI. ULUSAL DiN GÖREVLiLERi SEMPOZYUMU -- Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları :332, Koordinatör Dr. Mücahit Sami KÜÇÜKTIGLI, Mart 2017 Konya.
Keywords: Cami cemaati; Cami imamları; Camiler