Uluslararası Mehmet Akif Ersoy Milli Birlik ve Bütünlük Sempozyumu bildiriler kitabı: 12-14 Ekim 2011 - (:unkn) unknown (İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, 2011)
Türkiye 2010 yılının ikinci yarısında İstanbul- K.Çekmece Halkalı’da çok güzel bir kuruluşla tanıştı. Yıllardır öğrencilere verdiği önemli miktardaki öğrenim bursu ile Türk Bilim hayatına katkıda bulunan İlim Yayma Vakfı bununla yetinmeyerek çok önemli bir hizmete daha başladı: Üniversite kurmak. Bunu yaparken de kendi kuruluşunu gerçekleştirmede önemi hizmetleri bulunan rahmetli Prof. Dr. Sabahattin Zaim (ki; güzel insan ve hocaların hocası olarak bilinir) adını kurduğu bu yeni üniversiteye vererek vefanın ne demek olduğunu Türk insanına gösterdi. İ stanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi mekân olarak ta çok anlamlı bir yeri seçti: Türk insanının hayatında unutulmaz bir yere sahip olan İstiklâl Marşı şâirimiz merhum Mehmet Âkif Ersoy’un hem öğrencilik hem de öğretmenlik yaptığı Küçük Çekmece İlçesindeki Halkalı Ziraat Okulu’nun da bulunduğu yeri bu güzel hizmetin merkezi olarak seçti. Adeta harabe haline gelen bu okulu ve çevresini bir yıla yakın gayretli çalışmayla mükemmel bir hale getirdi. Şehrin ortasında doğa ile iç içe yemyeşil bir yerleşke oluşturuldu. Günümüzün revaçta olan fakülte ve bölümleri birer birer açılmaya başladı. Bu güzel üniversitenin en kısa sürede bir dünya üniversitesi haline gelmesi için kollar sıvandı. Türkiye’de sahasında söz sahibi öğretim üyeleri burada toplanmaya başladı. İlk olarak 2011- 2012 öğretim yılında öğrenci alındı. Bu arada İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi hem kuruluşunu geniş kitlelere duyurmak, hem yapılacak ilk etkinliğin iz bırakmasını isteyerek uluslararası bir sempozyum yapmaya karar verdi. Bu mekânda silinmez izler bırakmış olan milli şairimiz adına “Uluslararası Mehmet Akif Ersoy Milli Birlik ve Bütünlük Sempozyumu”nu düzenledi. Bilim dünyasında büyük ilgi gören sempozyum 12-14 Ekim 2011 tarihlerinde yapıldı. İ stanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’nin açılışı ile sempozyum aynı tarihlerde gerçekleşti. Kuruluş aşamasından beri çok kıymetli destekleriyle gönüllerimizi fetheden Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi açılışımıza katılarak, bizi onurlandırdı. Yaptıkları konuşma ile ufkumuzun daha da açılmasına katkıda bulundular. Kendilerine müteşekkiriz. Sempozyumu düzenlerken paydaşlarımız vardı: T.C. Kültür Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Küçük Çekmece Belediye Başkanlığı, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi ve Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi. Hepsine teşekkür ediyoruz. Bu kitabı baskıya hazırlayarak tebliğlerin unutulmasını önlemek ve bilim dünyasına katkıda bulunmak istiyoruz. Bu kitabın tasarımında günlerce çalışarak çok emeği geçen Grafiker İbrahim Yılmaz’a teşekkürü çok özel bir yere koymak gerekiyor. Bazı konuşmaların çözümünü yapan Rumeysa Aydın ile kitabı son defa gözden geçiren Yrd. Doç. Dr. Hasan Basri Yalçın’a da teşekkürü borç biliyoruz. Kitap hususunda sürekli bizi teşvik eden Sayın Rektörümüz ve Mütevelli Heyet Başkanımıza da şükranlarımızı arz ediyoruz. Son olarak, düzenlenen bu sempozyuma sundukları tebliğler ile katılan kıymetli bilim adamlarımıza burada teşekkürlerimizi sunuyoruz. Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul ORAL, Editör
İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi 2011-2012 Akademik Yılı açılışı ve Uluslararası Mehmet Akif Ersoy Milli Birlik ve Bütünlük Sempozyumu bildiriler kitabı: 12-14 Ekim 2011
Keywords: Research Subject Categories::SOCIAL SCIENCES