İlk dönem tasavvuf klasiklerinde hz. Ali’nin hikmetli sözlerinin yeri ve etkisi - Akkaya, Veysel (Hiperlink Yayınları, 2019)
Kitap özeti: Dil, edebiyat, tarih, sanat, mimari, sosyoloji, ilahiyat gibi insan ve toplum bilimi alanlarını kapsayan yazıların yer aldığı “Dil-Edebiyat ve Tarih Araştırmaları” adlı çalışmamız Haziran 2019’da okuyucusu ile Hiperlink Yayınları vasıtası ile buluşmuştu. Gerek kapsamı gerekse içeriği itibari ile okuyucusunun büyük takdirini toplayan bu çalışma bizleri ziyadesi ile mutlu etmiş olup, söz konusu çalışmanın devamı olarak “Dil-Edebiyat ve Tarih Araştırmaları II” adıyla alanında uzman araştırmacıların yazarlığını yaptığı 15 farklı araştırma yazısının yer aldığı bu kitap çalışmasının ortaya çıkması konusunda bizleri motive etmiştir. Bu motivasyon neticesinde ise üç bölümden ve İngilizce ve Türkçe kaleme alınmış toplam on beş farklı araştırma yazısının yer aldığı “Dil-Edebiyat ve Tarih Araştırmaları 2” adlı eser meydana getirilmiştir. Bu eser sayesinde, alan araştırmacılarının ortaya koyduğu yeni fikirler ile dil, edebiyat ve tarih alanında yeni çalışmaların ortaya çıkarılması ve bunların araştırmacı ve okuyucuların istifadesine sunulması temenni edilmektedir. Zira Türkiye’de büyük bir literatür eksikliğinin olduğunu düşündüğümüz söz konusu alanların zenginleşmesi, Türk dili, Türk edebiyatı ve Türk tarihinin zenginleşmesi anlamına gelecektir.
Kitap adı: DİL- EDEBİYAT VE TARİH ARAŞTIRMALARI -- Bölüm Adı: İlk Dönem Tasavvuf Klasiklerinde Hz. Ali’nin Hikmetli Sözlerinin Yeri ve Etkisi, AKKAYA VEYSEL, Yayın Yeri: HİPERYAYIN, Editör: Dr. Öğretim Üyesi Özlem Güneş-Huriye Çolaklar, Basım sayısı:1, Sayfa sayısı:476, ISBN:9786052814758, Bölüm Sayfaları:168 -194
Keywords: Tasavvuf; Hz. Ali