Şeyh Bedreddin / Bir Sufî Âlimin Fıkıhçı Olarak Portresi - Uzun, Lokman (İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, 2019)
Tanıtımına yer verdiğimiz eser, yazar ve akademisyen Ayhan Hira’nın “Şeyh Bedreddin’in Fıkıhçılığı” başlıklı doktora tez çalışmasının bir ürünüdür. Şeyh Bedreddin’in hem siyasi görüşü hem de fıkhî çıkarımları ekseninde tartışılan bir âlimin nesnel bir değerlendirmesine yer verilmektedir. Şeyh Bedreddin birçok kitap ve hikâyeye konu olmasına rağmen; onun fıkıhçı yönü ile ilgili eserlerin sayısı sınırlıdır. Tanıtımı yapılan kitap ile birlikte âlimin hayatı ve eserlerine, fıkıh konularını işleyiş ve tercih yöntemlerine ve ictihad-taklit anlayışı ve buna yöneltilen tenkitlere ışık tutulmaya çalışılmaktadır.
Keywords: Şeyh Bedrettin; Sûfî; Âlim; Fıkıhçı