Psikoloji Ekseninde Eğitim ve Bilim - Erdoğdu, Mustafa Yüksel; Erdogdu, Mustafa Yüksel (Vizetek Yayıncılık, 2022)
Kitap özeti: Öğrencilerin öğrenme yöntemlerinin gelişim özellikleri ile sentezlenmediği, toplumsal değerler, psikolojik ihtiyaçlar ve bireysel farklılıkların dikkate alınmadığı bir eğitim modelinde başarıya ulaşmak oldukça zor görünmektedir. Bir öğrencinin öğretmenine ve derse karşı tutumu onun sadece başarısını değil, duygusal, sosyal gelişimini hatta gelecek ile ilgili ideallerini etkilemektedir. Bu nedenle etkili bir eğitim ve öğretim uygulamalarında öğretmenlerin çok önemli sorumlulukları bulunmaktadır. Öğretmenlerin bu sorumluluklarını başarılı bir şekilde gerçekleştirmelerinde onlara rehberlik edecek en önemli bilim dalı eğitim psikolojisidir. Hazırlanan bu kitap ile öncelikle amaçlanan öğretmenlere eğitim psikolojisinin bulgularından istifade ederek öğrencilerinin sağlıklı gelişimlerini sağlama ve onlara öğrenme becerileri kazandırırken nasıl bir yol izleyeceği konusunda yol göstermektir. Bununla birlikte bu kitabın, gelişim ve öğrenme psikolojisi konusunda farkındalık kazanmak isteyen tüm okuyucular için iyi bir başvuru kaynağı olması beklenmektedir. Kitapta eğitim psikoloji konusunda güncel bilgiler kapsamlı bir şekilde ele alınmış, örneklerle zenginleştirilmiş ve okuyucuların elde ettikleri kazanımları kolaylıkla uygulayabileceği önerilere yer verilmiştir.
Kitap adı: Eğitim Psikolojisi -- Bölüm Adı: KİŞİLİK GELİŞİMİ, ERDOGDU MUSTAFA YÜKSEL, Yayın Yeri: Vizetek yayıncılık, Editör: MUSTAFA YÜKSEL ERDOĞDU, Basım sayısı:2022, Sayfa sayısı:486, ISBN:978-625-8499-65-9, Bölüm Sayfaları: 1-21.