Çocuk bakış açısıyla ebeveyn boşanması - Taş, Besra; Taş, Besra (Nobel Akademik Yayıncılık, 2019)
Çocuk Bakış Açısıyla Ebeveyn Boşanması’nda, boşanmanın çocuklar üzerinde kısa ve uzun süreli etkileri üzerinde durulmuştur. Çalışmanın amacı, çeşitli ülkelerde geniş ölçekli vakalara dayanarak hazırlanmış birçok araştırmayı ele alarak, ebeveyn boşanmasını çocuk bakış açısıyla değerlendirmektir. Meslekî gözlemlerin aşikâr kıldığı şey, birçok çiftin, boşanmalarının hem kendileri hem de çocukları için ne anlama geldiğinin bilincinde olmadıklarıdır. Çiftlerin çoğu boşanmalarını problemlerinin bitişi olarak idrak etmekte, en azından problemlerini bertaraf ettiklerini zannetmektedirler. Ne var ki boşanma, problemlerin bitişi değil eski problemlerin farklı yoğunluklarda devamına ilaveten yeni problem yumakları ile dolu bir hayat sürecinin başlamasıdır: Farklı rol modelleri ile yeniden inşa edilmesi gereken bir hayat süreci...
Keywords: Boşanma ve çocuk; Divorce and child