Akıllı şehirlerin su yönetim idarelerinde e-yönetim sürecinin modellenmesi - Çelik, Veysi (İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Mimarlık Anabilim Dalı, 2016)
At the present time, community are working to achieve the desired goal with society strategies in order to reach the goals they have set , with new institutional embodiments , various Information and Communication technology by developing technological applications for more efficient and intelligent use. Information and communication technologies; producing information, processing, storing , sharing, and easy access to the decision-making processes empower and increase productivity plays an important role in providing. Citizen-oriented quality, fast, citizens will ease the living conditions and mind will be easier to pass the city administration strategy of rapid and accurate in decision support applications that can take decisions E- application technology of high culture called information society using in the smart city managements. The change processes occur in parallel with the development of technology are influenced by the structural characteristics of society . For example, innovation , open to change the effects of technological innovation in society are seen more quickly and more effectively. After giving an overview of e- applications in water and sewage management in urban management in Turkey that water and business channel services in Istanbul Water and Sewerage Administration (ISKI ) s owned to facilitate the existing e- applications for life 's future citizens in the light proposals have been developed to work to accelerate business and operations in this study.

Günümüzde toplumlar bilgi toplumu hedefine ulaşmak amacıyla belirledikleri stratejiler, yeni kurumsal yapılanmalarla birlikte, teknolojinin daha etkin ve akıllı kullanımına yönelik çeşitli Bilgi ve İletişim teknolojik uygulamalar geliştirerek istenilen hedefe ulaşmaya çalışmaktadırlar. Bilgi ve iletişim teknolojileri; bilgiyi üretme, işleme ve saklama, paylaşma ve kolay erişim, karar alma süreçlerini etkin kılma ve verimlilik artışı sağlanmasında önemli rol oynamaktadır. Akılı kent yönetimlerinde vatandaş odaklı kaliteli, hızlı, vatandaşın yaşam şartlarını kolaylaştıracak ve akılı kent yönetim stratejilerinde hızlı ve doğru karar alabilecek şekilde karar destek uygulamalarında e-uygulama teknolojileri kullanılarak bilgi toplumu olarak adlandırılan üst kültüre geçiş kolaylaşacaktır. Teknolojinin gelişmesine paralel olarak ortaya çıkan değişim süreçleri toplumların yapısal özelliklerine göre farklılık arz etmektedir. Örneğin, yeniliğe, değişime açık toplumlarda teknolojik yeniliğin etkileri daha hızlı ve daha etkin bir biçimde görülmektedir. Bu çalışmada akılı kent yönetimlerinde Türkiye'deki Su ve Kanalizasyon idarelerindeki e-uygulamalar hakkında genel bilgiler verildikten sonra İstanbul'da su ve kanal hizmetleri işi yapan İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi( İSKİ) nin sahip olduğu mevcut e-uygulamalar ışığında ileriye dönük vatandaşın yaşamını kolaylaştıracak iş ve işlemleri hızlandıracak çalışmalar için öneriler geliştirilmiştir.
Modelling of e-application process at the water management authority of smart city
E-Devlet Nedir? -- E-Devletin Amaçları, Avantajları ve Yararları -- E-devletin ekonomik gelişmeye katkısı -- Devlet hizmetlerinin İyileştirilmesi -- Vatandaş – devlet Etkileşiminin Sağlanması -- Politika Oluşturma Süreçlerinin İyileştirilmesi -- E-Devletin Özellikleri -- Geleneksel Devlet, E-Devlet Anlayışı -- E-Devletin Yapısı -- E-Devletin Kullanım Alanları -- E-Devletin Etkinliğini Belirleyen Faktörler -- E-Devlet Modelinin Olgunlaşma Aşamaları -- E-Devlet Altyapı Gereksinimleri -- E-devlet uygulamalarında güvenlik -- E-Devlete Geçerken Öncelikli Adımlar -- Türkiye’de e-devlet
Keywords: Urban Systems; e- applications; Kentsel Sistemler; e-uygulamalar