Hikem-i Atâiyye: Tasavvufî Hikmetler - Boğa, Yıldız (İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, 2020)
Mısır’ın İskenderiye şehrinde dünyaya gelen İbn Ataullah el-İskenderî, tahsilini burada tamamlamış, 674/1275’te Şeyh Ebu’l-Abbas Mürsî ile tanışıp sohbetlerine katılmıştır. Mürşidinin vefatı sonrası (686/1287) hayatının geri kalanını Kahire’de geçirmiş, 709/1309 yılında Medrese-i Mansuriye’de vefat etmiştir. Tilemsânî, İbn Fârız ve İbnü’l-Arabî gibi sûfilerden sonra yaşayan İbn Atâullah dönemin vahdet-i vücud, vahdet-i şuhûd tartışmalarına dâhil olmadan çizgisini muhafaza etmiştir.
Keywords: Hikem; Tasavvuf; Hikmet; İbn Atâullah; Tasavvufî Hikmetler