Fikri Haklarla İlgili Hukukî İşlemler: (FSEK m.48–65) - Ateş, Mustafa; Ateş, Mustafa (Seçkin Yayıncılık, 2020)
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun "Sözleşmeler ve Tasarruflar" başlıklı dördüncü bölümünde düzenlenen hükümlerin incelendiği bu kitabın konusunu, "fikrî haklara ilişkin hukukî işlemler" teşkil etmektedir. Kitapta, FSEK'in 48 vd. maddelerinde düzenlenen malî haklara dair sözleşmeler ve tasarruf muameleleriyle ilgili hükümler ayrıntılı incelenmektedir. İlaveten, fikrî hakların rehin, hapis ve haciz gibi hukukî işlemlere konu olması ve eser sahibi öldüğünde ona ait malî hakların mirasçılara intikaline dair hükümler irdelenmektedir. Kitapta, konu hakkında kaleme alınmış önemli kaynaklara ve ilgili kanun hükümlerinin uygulamaya yansıma biçiminin görülebilmesi için de çok sayıda Yargıtay kararına atıfta bulunulmuştur. Kitabın hâkim, savcı ve avukatlar gibi telif hukuku tatbikatçıları ile fikrî hukuk alanında ihtisas yapan akademisyen, uzman ve öğrencilere faydalı olacağı ümit edilmektedir.

Konu Başlıkları: Malî Haklara Dair Sözleşmeler -- Malî Haklara Dair Tasarruflar -- Malî Hakların Devri -- Malî Haklardan Vazgeçme -- Malî Hakların Rehin, Hapis ve Haciz İşlemlerine Konu Olması -- Malî Hakların Miras Yoluyla İntikali.
Keywords: Fikri haklar; Telif hakkı