İşyeri Nezaketsizliği - Çapar, Haşim (IKSAD Publishing House, 2023)
Sağlık kuruluşları, pek çok sağlık profesyonelinin farklı disiplinlerden edinmiş olduğu bilgi, birikim ve yeteneklerin bir araya getirilmesi ile ortak bir amaç için hizmet edilen bir takım ruhunun yaşandığı bir organizasyon modeli olarak tanımlanabilir. Bu kuruluşların temel amacı, etkili ve verimli bir şekilde ihtiyacı olanlara sağlık hizmeti sunmaktır. Bu temel amacın gerçekleştirilmesi için farklı disiplin ve nitelikler gerektiren eğitimler alan, farklı kişilik ve karakterlere sahip birçok sağlık profesyonelinin birlikte çalışmasını gerekli kılar. Bu gereklilik, sağlık profesyonellerinin birbiri ile olan iletişimlerinin güçlü olmasını, birbirilerine karşı davranışlarının sosyal yaşamın gerektirdiği seviyede olmasını, nezaket ve görgü kurallarına riayet edilmesini de beraberinde getirir. Zira nezaketsizlik, kabalık, zorbalık ve sosyal yaşamın sağlıklı bir şekilde devamını engelleyen bütün tavır ve davranışlar, hem sağlık profesyonellerine, hem takım ruhuna hem de sağlık hizmeti alan kişilere büyük zarar vermektedir. Bu sebeple sağlık kuruluşlarında yaşanan nezaketsizliğin varlığı, bu nezaketsizliğin sebeplerinin incelenmesi ve yol açtığı sonuçların ortaya konulması son derece önemli olduğu düşünülmektedir.
Kitap adı: SAĞLIK ÇALIŞANLARINDA MUTSUZLUK: NEGATİF ÖRGÜTSEL DAVRANIŞLAR -- Bölüm Adı: İşyeri Nezaketsizliği, ÇAPAR HAŞİM, Yayın Yeri: İksad Yayınevi, Editör: Bünyamin Özgüleş, Basım sayısı:1, Sayfa sayısı:218, ISBN:978-625-367-035-1, Bölüm Sayfaları:113 -132
Keywords: Sağlık yönetimi; Sağlık çalışanları