Browsing by Author "Çavuş, Mustafa"
Now showing items 1-3 of 3
-
Oleogels for food applications
Demirci, Mehmet; Lee, Chi-Ching; Çavuş, Mustafa; Çağlar, Muhammed Yusuf (Elsevier, 2020)Over the years, fats have been widely used in foods for different purposes including improving texture, aroma, and mouthfeel. Processing methods used in manufacturing solid fats might cause some adverse effects including ... -
Prebiyotik Oligosakkaritlerin Kaynakları, Üretimleri ve Gıda Uygulamaları
Demirci, Mehmet; Sağdıç, Osman; Çavuş, Mustafa; Pehlivanoğlu, Halime; Çağlar, Muhammed Yusuf; Yılmaz, Mustafa Tahsin (Osman SAĞDIÇ, 2017)Oligosakkaritler, uzun yıllardır eczacılıkta ilaç takviyesi, kilo kontrol ajanı ve diyet lifi olarak; gıda endüstrisinde ise tatlandırıcı, nem tutucu ve kabartıcı ajan gibi farklı amaçlar için kullanılmaktadır. Son yıllarda ... -
Prebiyotik Oligosakkaritlerin Kaynakları, Üretimleri ve Gıda Uygulamaları
Demirci, Mehmet; Sağdıç, Osman; Çavuş, Mustafa; Pehlivanoğlu, Halime; Çağlar, Muhammed Yusuf; Yılmaz, Mustafa Tahsin (Osman SAĞDIÇ, 2017)Oligosakkaritler, uzun yıllardır eczacılıkta ilaç takviyesi, kilo kontrol ajanı ve diyet lifi olarak; gıda endüstrisinde ise tatlandırıcı, nem tutucu ve kabartıcı ajan gibi farklı amaçlar için kullanılmaktadır. Son yıllarda ...