Browsing by Author "Arusoğlu, Gülcan"
Now showing items 1-4 of 4
-
Akrilamid Oluşumu ve İnsan Sağlığına Etkileri
Arusoğlu, Gülcan (SİDAS MEDYA LTD. ŞTİ, 2015)Akrilamid (2-propenamide, AA) karbonhidrattan zengin besinlerin ısıtılması sonucunda oluşmaktadır. Akrilamid monomeri yüksek sıcaklıklarda ve nem oranının düşük olduğu ortamlarda hazırlanmış patates ve tahıl ürünleri gibi ... -
Besin Alımı ve Enerji Dengesi
Arusoğlu, Gülcan; Köksal, Gülden (Türkiye Diyetisyenler Derneği, 2015)Enerji alımının düzenlenmesinde, hipotalamus, gastrointestinal sistem, beyaz ve kahverengi yağ dokusu ile kaslar rol oynamaktadır. Enerji dengesinin sürdürülmesi karşılıklı olarak etkileşen karmaşık ve dinamik bir süreç ... -
Determination of probiotic concept product consumption among people of ages 14-65
Kaya, Pınar Sökülmez; Karakan, Tarkan; Sezgin, Serap; Avcı, İlknur Aydın; Arusoğlu, Gülcan (MATTIOLI 1885, 2016)Aim: This study was planned in order to determine the level of knowledge and consumption of probiotic products featured on their status in adults aged 15-69 living in Samsun. Methods: A total of between 15-69 years, with ... -
Erken çocukluk döneminde beslenme: oyun çağından okul öncesi döneme
Arusoğlu, Gülcan; Yıldırım, Beyzanur (LAP Lambert Academic Publishing, 2016)Erken çocukluk döneminde görülen gelişim, çocukların yaşamının ilk yıllarındaki mental, fiziksel ve sosyal gelişmelerini içine almaktadır. Ayrıca bu dönem çocukların beslenme alışkanlıkları kazanabilme, zihinsel faaliyetlerini ...