Browsing by Author "Büyükduman, Eda"
Now showing items 1-2 of 2
-
EV yapımı sirkelerden ve taze kayısılardan asetik asit bakterilerinin izolasyonu, moleküler identifikasyonu ve teknolojik özelliklerinin belirlenmesi
Büyükduman, Eda (İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, 2021)Doğada meyve ve bitki yüzeylerinde bulunan asetik asit bakterileri, şeker alkollerini, şekeri ve etanolü oksitleyerek sirke ve kombucha çayı gibi fermente ürünlerin üretiminde rol oynarlar. Yapılan bu çalışmada, meyve ... -
Molecular Identification and Technological Properties of Acetic Acid Bacteria Isolated from Malatya Apricot and Home-Made Fruit Vinegars
Büyükduman, Eda; Kırtıl, Hatice Ebrar; Metin, Banu (The Korean Society for Microbiology and Biotechnology, 2022)Acetic acid bacteria (AAB) are versatile organisms involved in the production of variety of fermented foods, such as vinegar and kombucha, and products of biotechnological relevance, such as bacterial cellulose. In the ...