Browsing by Author "Bardakcı, Hamide Feyza"
Now showing items 1-2 of 2
-
Optimization of gluten-free cake formulations special to celiac patients using different types and amount of gluten-free flours
Pehlivanoğlu, Halime; Karasu, Ervanur; Yasa, Esra Nur; Gokduman, Kübra; Bardakcı, Hamide Feyza; Demirci, Mehmet (Osman Sağdıç, 2021)The present study aimed to produce gluten-free salty cakes for celiac patience and enhance their functionality by using different nutritionally rich flours. For this purpose, ten different cake formulations were prepared ... -
Sporcular ve vücut geliştiriciler tarafından tüketilen protein tozlarının kalitesinin amino asit profili ve sindirilebilirlik yönünden incelenmesi
Bardakcı, Hamide Feyza (İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, 2019)Çalışmanın amacı, Tüm Dünyada olduğu gibi ülkemizde spor ile ilgilenenlerin sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Özellikle gençler spor yaparlarken aynı zamanda vücut gelişimini ve kas kütlesini arttırmaya çalışmaktadırlar. ...