Browsing by Author "Ceylan, Zafer"
Now showing items 1-3 of 3
-
+4 °c de muhafaza edilen ve tiamin (vitamin B1) yüklü nanoliflerle kaplanan kırmızı et ve somon etlerinin tiamin düzeylerinin ve biyoerişilebilirliğinin tespit edilmesi
Sar, Melika (İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, 2022)Birey, gereksinim duyduğu besin elementlerini, tüm besin gruplarının yeterli ve dengeli bir şekilde tüketimi ile karşılamaktadır. Bu besin gruplarından biri olan et grubu; omega-3, çoklu doymamış yağ asitleri, vitamin, ... -
Critical vitamin assessment: pyridoxal, pyridoxamine, and pyridoxine levels for three species of raw and cooked fish samples
Çatak, Jale; Çaman, Reyhan; Ceylan, Zafer (Taylor & Francis Inc, 2020)The amount of vitamin B(6)in foods is reported in the literature as the sum of the pyridoxal (PL), pyridoxamine (PM), and pyridoxine (PN) forms. The levels of the PL, PM, and PN forms of vitamin B(6)are different from each ... -
Nanoliflerle kaplanan karides ve tavuk etlerinin riboflavin düzeylerinin ve biyoerişilebilirliğinin tespit edilmesi
Güven, Merve (İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, 2021)Et grubu ürünler, aminoasit örüntüsü ve biyoyararlılık açısından kaliteli protein kaynağı olarak beslenmede öneme sahiptir. Bunun yanı sıra vitamin ve mineraller de barındırmaktadır. Et ve et ürünlerinin, depolama, işleme ...