Browsing by Author "Küçüköner, Erdoğan"
Now showing items 1-2 of 2
-
Gıda katkı maddelerinin istihale yönünden değerlendirilmesi
Gültekin, Fatih; Çeker, Orhan; Gürbilek, Mehmet; Şimşek, Murat; Oral, Rıfat; Köse, Saffet; Türker, Selman; Döndüren, Hamdi; Ünaldı, Mustafa; Küçüköner, Erdoğan; Aydın, Ahmet; Dede, Bülent; Özmen, İsmail; Başayiğit, Levent; Cengiz, Mustafa; Tilki, Tahir; Akın, Sümeyye (İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Helal Gıda Ar-Ge Merkezi, 2020)Gıda katkı maddelerinin önemli bir kısmı hayvansal kaynaklardan elde edilmektedir. Elde edildiği kaynak ve üretim sürecinde geçirdiği fiziksel ve kimyasal işlemler, bu maddelerin fıkhi durumunu belirlemektedir. Tüketilmesi ... -
Koşineal (Karmin) ve şellak üretimi ve helallik açısından değerlendirme
Küçüköner, Erdoğan (İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Helal Gıda Ar-Ge Merkezi, 2020)Gıda katkı maddeleri, renklendirmek, tatlandırmak ya da gıdaların muhafazasına yardımcı olmak gibi bazı teknolojik fonksiyonları yerine getirmek amacıyla yiyecek ve içeceklerde yoğun bir şekilde kullanılan maddelerdir. Bir ...