Browsing by Author "Küçükata, Yasemin Şefika"
Now showing items 1-3 of 3
-
Bazı fermente kahveler ve helallik durumları: Kopi Luwak ve Black Ivory
Küçükata, Yasemin Şefika; Yetim, Hasan (İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Helal Gıda Ar-Ge Merkezi, 2021)Kahve, bazı uyarıcı özellikleri ve biyoaktif bileşenleri nedeniyle tüm dünyada yaygın olarak tüketilen bir içecektir. Dünyanın en değerli tarım ürünlerinden biri olan kahvenin, bugün öncü üretim bölgesi Brezilya’dır. Kahve, ... -
Et ve Et Ürünlerinde Pseudomonas Biyoçeşitliliği, Bozucu Özellikleri, Biyofilm Üretimi ve Çoğunluk Algılama (Quorum Sensıng) Sistemi
Küçükata, Yasemin Şefika; Yetim, Hasan; Metin, Banu (Gıda Teknolojisi Derneği, 2024)Bozulma yapan mikroorganizmalar ve/veya patojenler gıda endüstrisinde bir endişe kaynağıdır. Pseudomonas türleri, düşük sıcaklıklarda depolanan gıda ürünlerinde gelişebilen, Gram negatif, aerobik ve psikrotrofik bakterilerdir. ... -
Şeker pancarı ve yan ürünlerinden biyoyakıt (etanol) üretimi ve biyoetanolün endüstriyel kullanımının değerlendirilmesi
Güneş, Zeynep Saliha; Kırtıl, Hatice Ebrar; Küçükata, Yasemin Şefika; Toprak, Biset (İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020)Dünyada kullanılan enerjinin %80’inden fazlası kömür, doğal gaz ve petrol gibi fosil yakıtlardan karşılanmaktadır. Günümüzde artan enerji ihtiyacına bağlı olarak artan fosil yakıt kullanımı sera gazı emisyonu, asit yağmurları ...