Browsing by Author "Nazlı, Bülent"
Now showing items 1-13 of 13
-
Bazı meyveli toz içeceklerde tartrazin ve sunset yellow renklendiricilerinin HPLC / DAD Yöntemi ile araştırılması
İmre, Hilal (İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, 2017)Tüketici beğenisini arttırmaya yönelik olarak üretim süreçlerinin farklı aşamalarında gıda ürünlerine katkı maddesi olarak renklendiriciler ilave edilmektedir. Gıdalarda kullanımına izin verilen renklendiricilere resmi ... -
Characteristic properties of Muhlama
İmamoğlu, Hüsniye; Pehlivanoğlu, Halime; Nazlı, Bülent; Çakır, Bilal (WILEY-BLACKWELL, 2016)The composition of muhlama, which consists of corn flour, butter, water, salt and either string, golot or minced curd cheese, was examined to determine its essential characteristics. Muhlama samples were collected from ... -
Characteristics of traditional Turkish fermented soudjouk and current situation
Nazlı, Bülent; Pehlivanoğlu, Halime; Çağlar, Muhammed Yusuf (SciRes Literature, 2017)In this review study, it is aimed to give an information about the current situation and characteristics of the Traditional Turkish Fermented Soudjouk which has been known since ancient times and consumed with appreciation ... -
GDO ve biyoteknoloji
Nazlı, Bülent (Medya Blue Ajans & Tanıtım, 2012)Son 20 yılda, genetik bilimi çok ilerlemiş ve modern biyoteknoloji en geniş kullanımını tarım alanında bulmuştur. Biyoteknoloji yöntemleri kullanılarak kendi türü dışındaki bir türden gen aktarılması ile belirli özellikleri ... -
Gıda analizlerinde mikrobiyolojik floranın önemi
Nazlı, Bülent (ESM Yayıncılık Eğitim ve Tanıtım Ltd. Şti., 2013)Gıda analizlerini yapmaya yönelik kurulan laboratuvarların gıda güvenliği ve halk sağlığı açısından taşıdığı önem büyüktür. Bu laboratuvarlarda yapılan analizler ile piyasaya sürülen gı dalardaki uygunsuzluklar kolaylıkla ... -
İstanbul ili Avrupa yakası halkının kırmızı et ve ürünleri tüketim alışkanlıkları ve bilincinin belirlenmesi
Momin, Yakefujiang (İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, 2021)Tüketicilerin dengeli ve sağlıklı beslenmesinde kırmızı et ve ürünleri önemi bir yer tutar. Bu çalışma İstanbul ili Avrupa yakası halkının bir anket çalışması yaparak kırmızı et ve ürünleri tüketim alışkanlıkları ve ... -
İstanbul piyasasında satışa sunulan tavuk etlerinin yağ asidi kompozisyonunun belirlenmesi
Demirci, Mehmet (İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, 2015)Bu araştırmada, İstanbul piyasasında farklı markalarda satışa sunulan tavuk etlerinin yağ asidi kompozisyonunun belirlenmesi amaçlanmıştır. Çalışmada İstanbul piyasasında en çok tüketilen 12 markaya ait tavuk etlerinin ... -
İstanbul'da bazı gıda işletmelerinde hijyenik kalitenin saptanması
Göktaş, Muhammed Ali (İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, 2019)İnsan yaşamında gıda kökenli hastalıklar her geçen gün artmakta ve sağlık açısından önemini korumaktadır. Gıda işletmelerinde gıda güvenliği açısından yapılan denetim ve kontroller halk sağlığı açısından önemli bir yer ... -
İstanbul'da satılan tulum peynirlerinde bazı kalite özelliklerinin belirlenmesi ve geleneksel tulum peyniri ile karşılaştırılması
Uğurdoğan, Elif (İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, 2020)Bu çalışma, İstanbul'da satılan endüstriyel şartlarda üretilmiş Erzincan Şavak tulum peynirlerinin bazı kalite parametrelerini incelemek ve geleneksel yöntemle üretimi yapılan tulum peyniri kalite özellikleri açısından ... -
Kırmızı et dokusunda yasaklı anabolizanların tespitine yönelik hızlı ve pratik analitik yöntem geliştirilmesi
Olgun, Elmas Öktem (İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, 2016)Hayvan yetiştiriciliğinde çeşitli amaçlar için kullanılan hormonların sağlık açısından taşıdığı önem nedeniyle et ve et ürünlerinin hormon kalıntıları açısından sık sık kontrol edilmesi gerekmektedir. Gıda numunelerinde ... -
Organik tarım ve organik ürünler
Nazlı, Bülent (Medya Blue Ajans & Tanıtım, 2013)Hormonlu, tarım ilacı kullanılmış, genetiği bozulmuş gıdaların insan sağlığına verdiği zararlar ortaya çıktıkça organik yöntemlerle üretilen besin maddelerine olan ilgi giderek artmakta ve alışveriş yaparken tercihler ... -
Pastörize ve uht sütten starter kültür kullanılarak üretilen yoğurtların fizikokimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal özelliklerinin belirlenmesi
Gürcan, Oğuzhan (İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019)Yoğurt insan beslenmesinde önem taşıyan ve sevilerek tüketilen fermente bir süt ürünüdür. İnek, koyun, keçi, manda veya bunların karışımlarından oluşan süte starter kültür katılarak üretilen ve laktik asit fermantasyonu ... -
Piyasada fermente sucuk olarak satılan ürünlerin kalite özelliklerinin saptanması ve geleneksel Türk fermente sucuğu ile karşılaştırılması
Pehlivanoğlu, Halime; Nazlı, Bülent; İmamoğlu, Hüsniye; Çakır, Bilal (Istanbul University, 2015)The aims of this work were to compare and investigate the characteristics of the sausages and characteristics of traditional Turkish fermented sausage sold in the Istanbul market. Thirty various sausage samples (sucuk) ...