Browsing by Author "Seri, Meryem"
Now showing items 1-2 of 2
-
Konya küflü peynirinden izole edilen küflerin moleküler identifikasyonu ve Penicillium roqueforti izolatlarının morfolojik karakterizasyonu
Seri, Meryem (İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, 2020)Konya küflü tulum peyniri, Konya tulum peynirinin parçalara bölünerek yüzeyde küf oluşumunun sağlanması için bodrum, mahzen veya mağaraların serin ve nemli atmosferinde muhafaza edilerek olgunlaştırılmasıyla elde edilen, ... -
Mycobiota of Konya mold-ripened (Kuflu) Tulum cheese and the diversity of Penicillium roqueforti isolates
Seri, Meryem; Metin, Banu (Ankara Univ Press, 2021)Konya Kuflu Tulum cheese is a well-known variety of Turkish mold-ripened cheeses produced by cutting the mature Tulum cheese into pieces to allow the filamentous fungi to grow on its surface in the cool and humid atmosphere ...