Browsing by Author "Yusufoğlu, Büşra"
Now showing items 1-3 of 3
-
Determining the amount and bioaccessibility of methylglyoxal and glyoxal in functional snack foods with herbal teas: effect of different herbal teas on α-Dicarbonyls
Yusufoğlu, Büşra; Karakuş, Emine; Yaman, Mustafa (Sociedade Brasileira de Ciencia e Tecnologia de Alimentos, SBCTA, 2022)he global challenge against cardiovascular diseases, some tumours, diabetes, and diabetes-related disorders have accelerated. These conditions are often due to several dysfunctions in the metabolic pathway, which are ... -
Dünyanın En İyi Varış Noktası Türk Mutfağına Biyokimyasal Bakış: Bazı Geleneksel Yemekler ve B Vitamini Kompozisyonları
Yusufoğlu, Büşra; Özkan, Kübra; Yaman, Mustafa; Karakuş, Emine (Osman SAĞDIÇ, 2019)Geleneksel Türk mutfağında mevcut olan yemeklerin porsiyon başına düşen vitamin kompozisyonlarının miktarı ve günlük alınması gereken değerler arasında bir ilişki söz konusudur. Bu çalışma da, bu ilişkiyi incelemek amacıyla ... -
In vitro glycemic response determination based on digestion enzymes in some snacks via hydrolysis ındex procedure
Yusufoğlu, Büşra; Karakuş, Emine; Yaman, Mustafa (Muhammet Kaan Yeşilyurt, 2021)The glycemic response to an ingested food was found to depend not merely on the glycemic index (GI) but also on the total amount of carbohydrates ingested, and this led to the concept of glycemic load (GL). GL, accounts ...