Browsing by Author "Zent, İnci"
Now showing items 1-4 of 4
-
Bazı Model Toz Gıdaların Akışkanlığına ve Sıkıştırılabilirliğine Partikül Boyutunun Etkisinin PFT Toz Akışı Test Cihazı Kullanılarak Belirlenmesi
Ermiş, Ertan; Güneş, Rabia; Zent, İnci (Turkish Science and Technology Publishing (TURSTEP), 2018)Toz gıdaların üretiminde akış davranışlarının belirlenmesi teknolojik uygulamalar açısından oldukça önemlidir. Toz akış davranışı verilerinin kullanıldığı bir uygulama, depo ünitesi dizaynıdır. Toz gıdaların akış davranışları ... -
Characterization of hazelnut milk fermented by lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus and streptococcus thermophilus
Ermiş, Ertan; Güneş, Rabia; Zent, İnci; Çağlar, Muhammed Yusuf; Yılmaz, Mustafa Tahsin (Gıda Teknolojisi Derneği, 2018)Raw hazelnut milk were used to develop new plant-based fermented product using commercial starter mix containing Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus and Streptococcus thermophilus strains in order to address the ... -
Linking collective in vitro to individual in silico peptide bioactivity through mass spectrometry (LC-Q-TOF/MS) based sequence identification: the case of black cumin protein hydrolysates
Zent, İnci; Göksu, Ayşe Gülden; Çakır, Bilal; Gülseren, İbrahim (Springer, 2020)Abstract: Black cumin (Nigella sativa L.) is a seed that has been utilized in traditional medicine due to the bioactive characteristics of seed oil and therein solubilized components. In the present study, using enzymatic ... -
Soğuk preslenmiş çörek otu posalarından protein hidrolizatlarının üretilmesi ve hidrolizatların biyoaktif özelliklerinin değerlendirilmesi
Zent, İnci (İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, 2019)Çörek otu (Nigella sativa L.), birçok kültürde geleneksel halk tıbbında özellikle yağının ve içindeki çözünür bileşenlerin biyoaktif özelliklerinden dolayı kullanıldığı bir tohumdur. Bu çalışmanın amacı, gıda sanayi yan ...