Search
Now showing items 1-10 of 2090
Malezya’nın helal gıda sertifikasyonundaki rolü
(İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Helal Gıda Ar-Ge Merkezi, 2020)
Helal endüstrisi, son yıllarda uluslararası ticarette kendine yer edinmeyi başaran önemli bir sektör haline gelmiştir. Bu sektörün ticari potansiyeli,
dünya genelinde ilgi çekmiş ve birçok ülke bu alanda ciddi yatırımlar ...
Genç tüketicilerin helal sertifikası konusunda farkındalığı ve bunun gıda tercihi üzerine etkileri: Kayseri ili örneği
(İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Helal Gıda Ar-Ge Merkezi, 2020)
Dünyada ve Türkiye’de helal gıda pazarının günden güne hızlı bir şekilde
geliştiği gözlemlenmektedir. Helal sertifikalı gıda ürünlerinin geleceğini,
günümüz gençliğinin helal sertifikası konusundaki farkındalığı ve ...
İslamî bakış açısıyla epifiz bezinin işlevi
(İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020)
İnsan, varlık dünyasında en gelişmiş beyne sahip olan canlıdır. Düşünme, konuşma ve hatırlama gibi onu diğer canlıların beyninden ayıran özellikleri ile günümüz bilgi çağında bile henüz tam olarak anlaşılamayan insan beyni ...
Kurban ibadeti ve bazı güncel meseleler
(İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Helal Gıda Ar-Ge Merkezi, 2020)
Kurban, bütün ümmetlere meşru kılınmış, İslam dininin nişanelerinden sayılan mali bir ibadettir. Nisap miktarı malı olan her Müslümana kesmesi emredilen, asaleten veya vekâleten ifası mümkün olan bir vecibedir. ...
Sosyal çalışma ve damga
(İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, 2020)
Damgalayan ve damgalanan arasında geçen iletişimin etiyolojisini ve toplum içerisinde yarattığı
kültürel ve sosyal çıktılarını araştırmak ve açımlamak birçok sosyal bilimin konusu olmuştur.
Damganın toplumsal ve bireysel ...
Fıkhi açıdan helal gıdanın temel ilkeleri
(İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Helal Gıda Ar-Ge Merkezi, 2020)
Helal ve haram, varlıkla ilişkisinin sınırını çizdiği için bir Müslümanın hayatında en önemli iki kavramdır. Kişinin helal-harama gösterdiği özen ya da
özensizlik bir başka ifade ile duyarlılık ya da duyarsızlık onun ...
Barolar ve Türkiye Barolar Birliğinin örgütlenme modeli ve yeniden yapılanması
(İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020)
Baroların ve Barolar Birliğinin amacına uygun, işlevsel ve demokratik bir yapıya kavuşmasını sağlamak
için baroların ve barolar birliğinin yeniden yapılandırılmasına ihtiyaç vardır. Meslek onuruna yaraşır, eşit ve
hakkaniyetli ...
Helal ve güvenilir gıda
(İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Helal Gıda Ar-Ge Merkezi, 2020)
Bütün inanç sistemlerinde insan yaşantısını düzenlemeye yönelik bazı yazılı
veya yazılı olmayan kurallar vardır. Örneğin, yiyecek ve içecekler ile ilgili
çoğu inanışta uygun görülen, övülen ve reddedilen bazı gıdalar ...
Gerontolojiye Yunan mitolojisinden bakmak
(İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, 2020)
İnsanlık tarihi, geçmişin mirasını paylaşıp üzerine eklenen yenilik ve değişikliklerle şekillenmeye
devam etmektedir. Bu durum kendini, insan yaşamının bir evresi olan yaşlılıkta da
göstermektedir. Yaşlılık, kronolojik ...
Gıda bileşenlerinin orijin tespiti analizlerinde kullanılan yöntemler
(İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Helal Gıda Ar-Ge Merkezi, 2020)
Son yıllarda tüketicilerin, tükettikleri gıdaların kompozisyonlarını bilme farkındalıkları giderek artmaktadır. Helal gıdalarla ilgili fıkhi kurallar gereğince, gıdaların helal kabul edilebilmeleri için, gıda maddelerinin ...