Search
Now showing items 1-10 of 59
Üzümsü Meyvelerde Bulunan Fenolik Bileşikler ve Beslenmedeki Önemi
(Osman SAĞDIÇ, 2017)
Üzümsü meyveler, kendilerine has cezbedici renk, tat ve aromasının yanı sıra yapı ve kokuları ile de gıda endüstrisinde önemli bir yere sahiptir. Bu meyveler antosiyaninler, flavan-3-oller, prosiyanidinler, flavonollar, ...
Yapay sinir ağları ile talep tahmini yapma: Beyaz eşya üretim planlama örneği
(İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019)
Üretim planlama için doğru bir talep tahminin yapılması oldukça önemli bir parametredir. Müşterilerin gelecekteki talep eğilimleri, piyasa durumu ve mevsimsellik gibi birçok faktörden etkilenebilir. Üretim planlama, ...
Çeşitli kaynaklardan izole edilen bazı mikroorganizmaların sistein üretim kapasitelerinin belirlenmesi
(İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019)
Bu çalışmada, çeşitli kaynaklardan (toprak ve çeşitli peynirler) izole edilen mikroorganizmaların sistein üretme kapasitelerinin belirlenmesi hedeflenmiştir. Bu amaçla toplamda 9 farklı kaynaktan 262 bakteri izole edildi; ...
Çeşitli işlemlerle elde edilmiş şeker pancarı ekstraktlarının limonata ürününde kullanılabilirliğinin araştırılması
(İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019)
Bu çalışmada, önemli bir ham madde olarak ülkemizde çok miktarda üretilen şeker pancarı kullanılarak elde edilen şeker pancarı ekstraktının limonata ürününde kullanılabilirliği araştırılmıştır. Üç farklı işlem (çiğ olarak, ...
Helal içecek aromaları: turunçgil örneği
(İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Helal Gıda Ar-Ge Merkezi, 2019)
Günümüzde içecek emülsiyon ve aromalarının hazırlanmasında yaygın
olarak kullanılan çözgen etil alkol olup, bu maddeye alternatif helal
bileşenlerin belirlenmesi büyük önem taşımaktadır. İçecekler arasında da
turunçgil ...
Farklı yörelerden toplanan geleneksel fermente ürünlerin (turşu suyu, tarhana ve ekşi maya) probiyotik içeriğinin fourier dönüşümlü infrared spektrofotometre (FTIR) İle belirlenmesi
(İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019)
Probiyotik besinler, bağırsakta bulunan ve insan sağlığı üzerine yararlı etkileri olan mikroorganizlamaları içermekte veya bu mikroorganizmalardan üretilmektedir. Çalışmamızın amacı ülkemizde en çok tüketilen fermente ...
Tarih öncesi dönemdeki ilk barınma alanları ile Anadolu’daki Körtik Tepe, Hallan Çemi, Nevali Çori ve Aşıklı Höyük yerleşimlerinde, inanç ve kültürün etkisinin incelenmesi
(İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019)
İnsanoğlu, varoluşuyla başlayan barınma gereksinimi için çeşitli çözümler üretmiş; uygun
coğrafyalarda toplum halinde yaşamlarının sonucunda yerleşik düzene geçiş başlamıştır. Eski
tarih dönemlerinin her birinde yaşam ...
Helallik açısından alkollü içkiler, içecekler ve gıda maddelerinde alkol
(İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Helal Gıda Ar-Ge Merkezi, 2019)
Bu derlemede, etil alkol, alkollü içkiler ve alkol içeren gıda maddeleri
tanıtılmış, kullanım yerlerine göre insan sağlığı ve helallik durumları
bakımından tartışılmıştır. Etil alkol etilen gazının hidrasyonu (sentetik
alkol) ...
Optimization of ATM and branch cash operations using an integrated cash requirement forecasting and cash optimization model
(YUSEN Yayıncılık, 2018)
In this study, an integrated cash requirement forecasting and cash inventory optimization model is implemented in both the branch and automated teller machine (ATM) networks of a mid-sized bank in Turkey to optimize the ...
Geleneksel Japon konaklama binası “ryokan”
(Trakya Üniversitesi, 2017)
Bu çalışmada, Japonya'ya özgü ve kendi ortamı içinde şekillenen geleneksel konaklama binası; "ryokan" incelenmiştir. Japon geleneklerinin konaklama hizmetinin bünyesinde "banyo, yemek, yatak" özetlenebilir şekilde özel bir ...