Search
Now showing items 1-10 of 255
Üzümsü Meyvelerde Bulunan Fenolik Bileşikler ve Beslenmedeki Önemi
(Osman SAĞDIÇ, 2017)
Üzümsü meyveler, kendilerine has cezbedici renk, tat ve aromasının yanı sıra yapı ve kokuları ile de gıda endüstrisinde önemli bir yere sahiptir. Bu meyveler antosiyaninler, flavan-3-oller, prosiyanidinler, flavonollar, ...
Yapay sinir ağları ile talep tahmini yapma: Beyaz eşya üretim planlama örneği
(İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019)
Üretim planlama için doğru bir talep tahminin yapılması oldukça önemli bir parametredir. Müşterilerin gelecekteki talep eğilimleri, piyasa durumu ve mevsimsellik gibi birçok faktörden etkilenebilir. Üretim planlama, ...
Çeşitli kaynaklardan izole edilen bazı mikroorganizmaların sistein üretim kapasitelerinin belirlenmesi
(İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019)
Bu çalışmada, çeşitli kaynaklardan (toprak ve çeşitli peynirler) izole edilen mikroorganizmaların sistein üretme kapasitelerinin belirlenmesi hedeflenmiştir. Bu amaçla toplamda 9 farklı kaynaktan 262 bakteri izole edildi; ...
Çeşitli işlemlerle elde edilmiş şeker pancarı ekstraktlarının limonata ürününde kullanılabilirliğinin araştırılması
(İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019)
Bu çalışmada, önemli bir ham madde olarak ülkemizde çok miktarda üretilen şeker pancarı kullanılarak elde edilen şeker pancarı ekstraktının limonata ürününde kullanılabilirliği araştırılmıştır. Üç farklı işlem (çiğ olarak, ...
Helal içecek aromaları: turunçgil örneği
(İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Helal Gıda Ar-Ge Merkezi, 2019)
Günümüzde içecek emülsiyon ve aromalarının hazırlanmasında yaygın
olarak kullanılan çözgen etil alkol olup, bu maddeye alternatif helal
bileşenlerin belirlenmesi büyük önem taşımaktadır. İçecekler arasında da
turunçgil ...
Farklı yörelerden toplanan geleneksel fermente ürünlerin (turşu suyu, tarhana ve ekşi maya) probiyotik içeriğinin fourier dönüşümlü infrared spektrofotometre (FTIR) İle belirlenmesi
(İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019)
Probiyotik besinler, bağırsakta bulunan ve insan sağlığı üzerine yararlı etkileri olan mikroorganizlamaları içermekte veya bu mikroorganizmalardan üretilmektedir. Çalışmamızın amacı ülkemizde en çok tüketilen fermente ...
MTL genotypes, phenotypic switching, and susceptibility profiles of Candida parapsilosis species group compared to Lodderomyces elongisporus
(PUBLIC LIBRARY SCIENCE, 2017)
Reference isolates of Candida parapsilosis (n = 8), Candida metapsilosis (n = 6), Candida orthopsilosis (n = 7), and Lodderomyces elongisporus (n = 11) were analyzed to gain insight into their pathobiology and virulence ...
MTL genotypes, phenotypic switching, and susceptibility profiles of Candida parapsilosis species group compared to Lodderomyces elongisporus
(Wiley, 2017)
Reference isolates of Candida parapsilosis (n = 8), Candida metapsilosis (n = 6), Candida
orthopsilosis (n = 7), and Lodderomyces elongisporus (n = 11) were analyzed to gain insight
into their pathobiology and virulence ...
Dissolution kinetics of polyphenol bearing calcium pectate hydrogels in simulated gastric or intestinal media and their anti-carcinogenic capacities
(ELSEVIER SCI LTD, 2017)
Cherry laurel is an underutilized agricultural resource with a significant content of polyphenolic compounds that potentially may demonstrate antioxidant and anti-carcinogenic activities. In this study, the preparation of ...
Scalable curriculum learning for artificial neural networks
(IPSI BELGRADE LTD, 2017)
Learning process of people usually starts with easy samples and goes towards hard ones. Using this method for machine learning is called curriculum learning. Samples are given in an order related to their difficulty level, ...