Search
Now showing items 1-6 of 6
Halal status of enzymes used in food industry
(Elsevier Science London, 2017)
Background: Enzymes are extensively and increasingly used in research and food processing as important processing aids/biocatalysts. They can be produced by microorganisms through fermentation and can also be extracted ...
Fasülye turşusu salamurasının temel kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerinin belirlenmesi
(İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020)
Fasulye turşusu, Karadeniz bölgesine ait geleneksel gıdalardan biridir. Bu çalışmada, literatürde yeteri kadar bilimsel bir veri bulunmayan fasulye turşusunun temel kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri ile ilgili bilgi ...
Şeker pancarı ve yan ürünlerinden biyoyakıt (etanol) üretimi ve biyoetanolün endüstriyel kullanımının değerlendirilmesi
(İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020)
Dünyada kullanılan enerjinin %80’inden fazlası kömür, doğal gaz ve petrol gibi fosil yakıtlardan karşılanmaktadır. Günümüzde artan enerji ihtiyacına bağlı olarak artan fosil yakıt kullanımı sera gazı emisyonu, asit yağmurları ...
Bazı fermente kahveler ve helallik durumları: Kopi Luwak ve Black Ivory
(İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Helal Gıda Ar-Ge Merkezi, 2021)
Kahve, bazı uyarıcı özellikleri ve biyoaktif bileşenleri nedeniyle tüm dünyada yaygın olarak tüketilen bir içecektir. Dünyanın en değerli tarım ürünlerinden biri olan kahvenin, bugün öncü üretim bölgesi Brezilya’dır. Kahve, ...
Characteristics of traditional Turkish fermented soudjouk and current situation
(SciRes Literature, 2017)
In this review study, it is aimed to give an information about the current situation and characteristics of the Traditional Turkish
Fermented Soudjouk which has been known since ancient times and consumed with appreciation ...
Characterization of hazelnut milk fermented by lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus and streptococcus thermophilus
(Gıda Teknolojisi Derneği, 2018)
Raw hazelnut milk were used to develop new plant-based fermented product using commercial starter mix containing Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus and Streptococcus thermophilus strains in order to address the ...