Gelişmiş Arama

Toplam kayıt 6, listelenen: 1-6

    • Kurban ibadeti ve bazı güncel meseleler 

      Boran, Mustafa (İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Helal Gıda Ar-Ge Merkezi, 2020)
      Kurban, bütün ümmetlere meşru kılınmış, İslam dininin nişanelerinden sayılan mali bir ibadettir. Nisap miktarı malı olan her Müslümana kesmesi emredilen, asaleten veya vekâleten ifası mümkün olan bir vecibedir. ...
    • Fıkhi açıdan helal gıdanın temel ilkeleri 

      Köse, Saffet (İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Helal Gıda Ar-Ge Merkezi, 2020)
      Helal ve haram, varlıkla ilişkisinin sınırını çizdiği için bir Müslümanın hayatında en önemli iki kavramdır. Kişinin helal-harama gösterdiği özen ya da özensizlik bir başka ifade ile duyarlılık ya da duyarsızlık onun ...
    • Helal ve güvenilir gıda 

      Türker, Selman (İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Helal Gıda Ar-Ge Merkezi, 2020)
      Bütün inanç sistemlerinde insan yaşantısını düzenlemeye yönelik bazı yazılı veya yazılı olmayan kurallar vardır. Örneğin, yiyecek ve içecekler ile ilgili çoğu inanışta uygun görülen, övülen ve reddedilen bazı gıdalar ...
    • Gıda bileşenlerinin orijin tespiti analizlerinde kullanılan yöntemler 

      Ermiş, Ertan; Salleh, Hamzah Mohd (İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Helal Gıda Ar-Ge Merkezi, 2020)
      Son yıllarda tüketicilerin, tükettikleri gıdaların kompozisyonlarını bilme farkındalıkları giderek artmaktadır. Helal gıdalarla ilgili fıkhi kurallar gereğince, gıdaların helal kabul edilebilmeleri için, gıda maddelerinin ...
    • Koşineal (Karmin) ve şellak üretimi ve helallik açısından değerlendirme 

      Küçüköner, Erdoğan (İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Helal Gıda Ar-Ge Merkezi, 2020)
      Gıda katkı maddeleri, renklendirmek, tatlandırmak ya da gıdaların muhafazasına yardımcı olmak gibi bazı teknolojik fonksiyonları yerine getirmek amacıyla yiyecek ve içeceklerde yoğun bir şekilde kullanılan maddelerdir. Bir ...
    • İslam perspektifinden obezite ve helal hayat 

      Elgün, Adem; Yetim, Hasan (İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Helal Gıda Ar-Ge Merkezi, 2020)
      Obezite genetik ve/veya yanlış/dengesiz beslenme ile hareketsiz bir yaşam tarzının sonucu olarak fazla enerjinin vücutta yağ dokusu halinde birikmesi ile ortaya çıkan kronik bir hastalıktır. Obezite ve ilişkili kronik ...