Search
Now showing items 1-6 of 6
Akıllı şehir kriterleri ile akıllı kampüs indeksi oluşturulması
(İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020)
Giderek artan şehirleşmenin sonucu olarak; şehir hayatının kolaylaştırılması ve
standartlaştırılarak sürdürülebilir olmasını sağlamak için kriterleri ve tanımları belirleme ihtiyacı
doğmuştur. Bu tanımlardan biri de ...
Postmenopozal kadınlarda diyet inflamatuar indeksi ve kırık insidansı ilişkisi
(İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020)
İnflamasyon, inflamatuar uyaran veya doku hasarına karşı vücudun immün yanıtıdır. Akut
inflamasyon yaralanma ve enfeksiyoz ajanlara karşı gelişirken, kronik inflamasyon insülin
direnci, diyabet, ateroskleroz, obezite ve ...
Türk ve Avrupa mimarisinde insan ölçeği (15-18. yy)
(İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020)
Mimarlık, kısaca inşa bilimi ve yapı tasarım sanatıdır. Hayvanlar, yuvalarını mükemmel şekilde inşa etmek için genetik kodlarını kullanırken; insanlar zevkleri, ideolojileri, duyguları ve değerleri gibi sayısız seçimleri ...
Çevre ve şehircilik uygulamalarında betonarme-ahşap yapı karşılaştırması
(İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020)
Ülkemizin 20.yy başlarından itibaren mimarisinde çeşitli değişimler yaşanmıştır. 19.yy
sonlarında dünyada betonarmedeki buluşlar, bu değişimlerde etkin rol oynamıştır. Osmanlı
Devleti’nde ilk olarak 1800’lerin sonunda ...
Effects of the cool beginnings: modulation of SiO2 nanoparticles
(İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020)
As one of the most famous anticake agents, SiO2 nanoparticle synthesis was investigated via a
modified method and results were reported. For this reason, tetraethoxysilane presursor was subjected
to varying synthesis ...
Fasülye turşusu salamurasının temel kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerinin belirlenmesi
(İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2020)
Fasulye turşusu, Karadeniz bölgesine ait geleneksel gıdalardan biridir. Bu çalışmada, literatürde yeteri kadar bilimsel bir veri bulunmayan fasulye turşusunun temel kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri ile ilgili bilgi ...