Browsing Helal ve Etik Araştırmalar Dergisi, Cilt 3, Sayı 1, 2021 by Subject "Halal"
Now showing items 1-2 of 2
-
Bazı fermente kahveler ve helallik durumları: Kopi Luwak ve Black Ivory
(İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Helal Gıda Ar-Ge Merkezi, 2021)Kahve, bazı uyarıcı özellikleri ve biyoaktif bileşenleri nedeniyle tüm dünyada yaygın olarak tüketilen bir içecektir. Dünyanın en değerli tarım ürünlerinden biri olan kahvenin, bugün öncü üretim bölgesi Brezilya’dır. Kahve, ... -
Helal kavramının eğitimde yeri var mıdır?
(İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Helal Gıda Ar-Ge Merkezi, 2021)Eğitim, insanın düşünce ve davranışlarını kültüre uygun hale getirme işidir. Öğretim, bu faaliyetin bilgi kısmını oluşturur. Ancak öğretimin varlığını borçlu olduğu yer, kültürdür. Öğretimin her alt alanı, kültür düşüncesine ...