Browsing Helal ve Etik Araştırmalar Dergisi, Cilt 3, Sayı 1, 2021 by Type "article"
Now showing items 1-5 of 5
-
Bazı fermente kahveler ve helallik durumları: Kopi Luwak ve Black Ivory
(İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Helal Gıda Ar-Ge Merkezi, 2021)Kahve, bazı uyarıcı özellikleri ve biyoaktif bileşenleri nedeniyle tüm dünyada yaygın olarak tüketilen bir içecektir. Dünyanın en değerli tarım ürünlerinden biri olan kahvenin, bugün öncü üretim bölgesi Brezilya’dır. Kahve, ... -
Fiziksel ve kimyasal değişim çerçevesinde helal-haram konusu
(İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Helal Gıda Ar-Ge Merkezi, 2021)Yenilen ve içilen gıdalar; insanın beden ve ruh sağlığını, sosyal hayatını, dini yaşamını ve ibadetini etkileyebilmektedir. Ancak, yalnızca sağlıklı beslenmenin temini için resmi gıda mevzuatları ve standartlar geliştirilirken, ... -
Gıda teknolojisinde yenilikçi yaklaşımlar
(İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Helal Gıda Ar-Ge Merkezi, 2021)Günümüzde hızla artan nüfus ile beraber gıdaya olan talep artmakta ve ürün grubu çeşitlenmektedir. Gıda sanayisinin misyonu; gıda güvenliğini ve güvencesini temin eden, çevre dostu, tüketici odaklı, sürdürülebilir, kıtlıkla ... -
Helal kavramının eğitimde yeri var mıdır?
(İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Helal Gıda Ar-Ge Merkezi, 2021)Eğitim, insanın düşünce ve davranışlarını kültüre uygun hale getirme işidir. Öğretim, bu faaliyetin bilgi kısmını oluşturur. Ancak öğretimin varlığını borçlu olduğu yer, kültürdür. Öğretimin her alt alanı, kültür düşüncesine ... -
İslam hukuku açısından yaşamı bırakıp ölümü tercih etmek: Ötenazi
(İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Helal Gıda Ar-Ge Merkezi, 2021)Kültürel etkileşimler ve değişimler sebebiyle toplum ve bireyler üzerinde din ve ahlak ilkelerinin etkisinin azalması, insanların düşünce dünyasında birtakım değişikliklere yol açmaktadır. Özellikle son yıllarda hız kazanan ...