Helal gıda sertifikalarına yönelik bir araştırma
Citation
Çöp, S., Çakmak, M., Köklü, O. (2021). Helal gıda sertifikalarına yönelik bir araştırma. Helal ve Etik Araştırmalar Dergisi, 3(2), 47-65.Abstract
Bu çalışmada, giderek büyüyen ve ilgi gören bir araştırma alanı olan helal
gıda sertifikalandırması hususu üzerine durum analizi yapılmıştır. Helal
ürünler Müslüman tüketiciler açısından hayati önem taşımakta ve buna
bağlı olarak konuya ilişkin araştırma sayısı da son yıllarda artış göstermektedir. Bununla birlikte helal sertifikalara yönelik değerlendirme ve inceleme
çalışmaları da devam etmektedir. Bu nedenle çalışmada; helal sertifikalandırma kavramının yanı sıra Türkiye’de ve Dünya’da helal sertifikalandırma
faaliyeti yürüten bazı kurum ve kuruluşlar hakkında genel bilgiler de verilmektedir. Ayrıca konu ile ilgili ulusal ve uluslararası ölçekte yapılan çalışmalar ışığında mevcut durumun ortaya konulması ve gelecekteki olası çalışmalara destek olunması amaçlanmıştır. This study investigates the status of halal food certification, which is a
growing research area. Halal products are of great importance for Muslim
consumers and the number of research on the subject has increased in the
last 10 years. However, evaluations and examinations for halal certificates
continue. In this study, a general information is given about the concept of
halal certification, some institutions and organizations that make halal certification in Turkey and in the world. In addition, it is aimed to reveal the
current situation in national and international studies on the subject to help
future studies.