Helal ve Etik Araştırmalar Dergisi, Cilt 4, Sayı 1, 2022
Güncel Gönderiler
-
Et ve et ürünlerinde tür tayininde kullanılan bazı kromatografik yöntemler
(İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, 2022)Ülkemizde et ve et ürünleri katma değerli gıdalar içerisinde yer almaktadır. Bundan dolayı et işleme ve ürüne dönüştürme süreçleri maliyetlidir. Bazı işletmeler tarafından değeri yüksek gıda ürünleri içerisine daha ucuz ... -
Helal gastronomi ve helal sertifikalı gıda (beslenme) kültürü
(İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, 2022)Gastronomi, tarihsel ve kültürel süreçte yiyecek ve içecekleri insanların damak tatlarını esas alarak inceleyen bilim dalıdır. Hem gayrimüslim ülkelerde ve hem de Müslüman ülkelerde yaşayan dindar Müslümanlar haram olduğu ... -
Antecedents of purchase intention of halal cosmetics in Indonesia’s younger generation
(İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, 2022)The potential for halal cosmetics has increased from year to year. Halal cosmetics are a necessity. Strengthening the halal industry is one of the extensive foundations for Indonesia. Indonesia has the largest potential ... -
İslam hukukunda av, avcılık ve bazı güncel problemler
(İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, 2022)İslam hukukunda avlanmak Kitap, Sünnet ve icmâ ile mubah sayılmıştır. Mubah; yapılmasında bir sakınca olmayan, yapılmadığı zaman da bir günah terettüp etmeyen hususlardır. Meşru ölçüler içerisinde avcılık caiz görülmüştür. ... -
Helal kazanç, insan onuru ve erdemli toplum inşası: ilgili hadisler üzerinden iktisadi bir değerlendirme
(İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, 2022)Bu çalışmada amaç, helal kazanç konusunu mümkün olduğunca sahih kaynaklardan derlediğimiz hadislerden hareketle incelemektir. Bunu yaparken elbette konuyla ilgili ayetler de dikkate alınacak ve günümüze dair değerlendirmeler ...